Δελτίο Τύπου - 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών / 24-25-26/11/2023 Θεσσαλονίκη

 


Είμαι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσω τον απολογισμό του 4ου Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε από το Λυδικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και τον Ο.ΔΙ.ΑΣ στις 24-25-26/11/2023. 

Το φεστιβάλ  αυτό αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό στο χώρο της μουσικής για την Ελλάδα και ένα σημαντικό ορόσημο δεσμεύοντας μας για την προώθηση των μουσικών ταλέντων και την προώθηση των καλλιτεχνικών τεχνών στην κοινότητά μας.

Οι  Χορωδίες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ παρουσίασαν τα απίστευτα μουσικά ρεπερτόρια συγκεντρώνοντας μια ποικιλία από φωνές και μουσικά στυλ. Η εκδήλωση είχε στόχο να γιορτάσει τη δύναμη της μουσικής να ενώνει, να εμπνέει και να δημιουργεί μόνιμες αναμνήσεις για τους καλλιτέχνες και το κοινό μας.

Το  πλούσιο και ποικίλο ρεπερτόριο κυμαινόταν από κλασικά αριστουργήματα έως σύγχρονες συνθέσεις. Αυτή η ποικιλομορφία ανέδειξε την ευελιξία και την ικανότητα των ερμηνευτών, προσφέροντας παράλληλα μια ολοκληρωμένη μουσική εμπειρία στο κοινό.

Η εκδήλωση προσέλκυσε ποικίλο κοινό από την τοπική κοινωνία, ενισχύοντας τους δεσμούς μας και τον ρόλο του Ωδείου ως πολιτιστικού κόμβου. Αυτή η δράση  ανέδειξε το έργο του  Λυδικού Ωδείου και  ενθάρρυνε τη συμμετοχή της κοινότητας μέσω της κοινής εκτίμησης των τεχνών.

Η συνύπαρξη και η συνεργασία  διαφορετικών μουσικών κλάδων, με χορωδούς  από διάφορα μέρη  να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν αρμονικές και ολοκληρωμένες παρουσιάσεις, δίνοντας έμφαση στο θετικό αποτέλεσμα της κοινής συνεργασίας.

Τα αρχικά σχόλια από τους συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων και  του κοινού, ήταν εξαιρετικά  θετικά. Όλοι στο σύνολο τους εξέφρασαν  τον θαυμασμό τους για το υψηλό επίπεδο μουσικότητας, τον απρόσκοπτο συντονισμό των παρουσιάσεων και τη συνολική απολαυστική εμπειρία.

Η επιτυχία  του Φεστιβάλ λειτουργεί ως θεμέλιο για μελλοντικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες του ωδείου. Βασιζόμενοι σε αυτό το επίτευγμα, στοχεύουμε να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε την εμβέλειά μας

Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας σε όλους τους συμμετέχοντες, τους μαέστρους, τους χορηγούς και την τοπική κοινότητα για την υποστήριξή τους στο να γίνει το Φεστιβάλ μας μια απίστευτη επιτυχία. 

Η αφοσίωση και ο ενθουσιασμός τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μιας αξέχαστης εκδήλωσης για όλους τους συμμετέχοντες.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας.


Με εκτίμηση

Η καλλιτεχνική διευθύντρια

Νατάσα Ιγνατιάδου