In Tempo με τους Hotshots Band: «Στόχος μας να εδραιωθούμε στα live – party»


In Tempo με τους Hotshots Band: «Στόχος μας να εδραιωθούμε στα liveparty»

Η μουσική παίζει και πάλι ζωντανά και εμείς στο In Tempo το γιορτάζουμε με μια μπάντα της πόλης που αγαπά να μας ξεσηκώνει σε κάθε της λάιβ και να το μετατρέπει σε πάρτι. Ο λόγος για τους Hotshots band, ένα πενταμελές μουσικό σχήμα που έρχεται να μας ανεβάσει τη διάθεση στα ύψη!

-Πεiτε μου λίγα λόγια για εσάς. Πώς και γιατί αποφασίσατε να δημιουργήσετε την μπάντα σας;

 Ο Χρήστος και ο Πασχάλης είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν ένα σχήμα που θα είχε κατά βάση ξένο ρεπερτόριο, αλλά θα επιδίωκε να μετατρέψει κάθε live σε ένα party, κάτι που στην Ελλάδα δεν είναι και ιδιαίτερα απλό με ένα ξένο, κυρίως, setlist. Φυσικά, αυτό το έχουν κάνει και πολλά άλλα σχήματα στο παρελθόν, αλλά η χημεία μεταξύ των μελών και των συνεργατών είναι αυτή που μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίσεις.Τα 4 από τα 5 μέλη της μπάντας (Πασχάλης, Χρήστος, Σπύρος, Γιώργος) είχαν ξανασυνεργαστεί μαζί και σε προηγούμενα σχήματα, είτε όλοι μαζί είτε με κάποιο συνδυασμό τους, ενώ η προσθήκη του Τάσου στη φωνή ήρθε τελείως από σπόντα. Κατά την αναζήτηση της φωνής του σχήματος, ο Πασχάλης πρότεινε τον Τάσο, ο οποίος πειραματιζόταν το διάστημα εκείνο στο τραγούδι. Ο Χρήστος, ως ο μαέστρος της μπάντας, είδε, άκουσε και… “το γλυκό έδεσε”.


-Το όνομα Hotshots πώς προέκυψε;

Ήταν σκέψη του Πασχάλη. Το πρότεινε, μας άρεσε και είπαμε το οκ. Πολλοί το μεταφράζουν ως τα “καυτά σφηνάκια” ή οι “καυτές σφαίρες”, ωστόσο, ο προσδιορισμός hotshot στα αγγλικά χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα ιδιαίτερα σημαντικό ή ταλαντούχο άτομο. Θα λέγαμε ότι τείνουμε περισσότερο προς τη δεύτερη ερμηνεία, αν και η πρώτη έχει και αυτή ένα fun στοιχείο.

-Είστε μια μπάντα που αγαπά τις ζωντανές εμφανίσεις. Πώς αντιμετωπίσατε την περίοδο του εγκλεισμού;

Ασχοληθήκαμε ο καθένας με διάφορα πράγματα, κάποια και άσχετα με τη μουσική. Ήταν μια δύσκολη περίοδος για κάθε μπάντα και σίγουρα η έλλειψη ζωντανών εμφανίσεων ήταν κάτι που μας χάλασε και το δυνατό “momentum” που είχαμε. Παρόλα αυτά, αξιοποιήσαμε αυτό το διάστημα για να ενισχύσουμε το πρόγραμμά μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα του. Είναι κάτι που πρέπει να περιμένετε για να το δείτε από κοντά… Παράλληλα ετοιμάζουμε και κάποια βίντεο που θα δείτε σύντομα στους λογαριασμούς μας στα κοινωνικά δίκτυα.


-Στηρίζουν οι Θεσσαλονικείς τα νέα μουσικά σχήματα; Έχετε συναντήσει εμπόδια;

Η φιλοσοφία μας είναι ότι αν είσαι καλός, ο κόσμος θα σε στηρίξει. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον κόσμο, αν δεν έρχεται στα live σου. Αντίθετα, πρέπει να κάνεις την αυτοκριτική σου και να δεις τι πρέπει να βελτιώσεις, ώστε να θέλει ο κόσμος να έρχεται να διασκεδάσει με τη μουσική σου. Με λίγα λόγια, πιστεύουμε ότι ναι, ο κόσμος της Θεσσαλονίκης (και όχι μόνο) στηρίζει τις νέες μπάντες, εφόσον τον πείσουν. Αν καταφέρεις κάποιον να περάσει τόσο καλά που να θέλει να ξαναδεί την άγνωστη έως τότε για αυτόν μπάντα σου, τότε κάνεις κάτι καλά….

Τώρα όσον αφορά τα εμπόδια, σίγουρα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Κάποια οικονομικής φύσεως, κάποια που σχετίζονται με ατομικές υποχρεώσεις του καθενός και φυσικά το γεγονός ότι είμαστε στην Ελλάδα και παίζουμε κυρίως ξένα κομμάτια. Στο τελευταίο, ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότιέχουμε κάνει προσπάθειες, ώστε να διευρύνουμε και το ελληνικό μας ρεπερτόριο, χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του σχήματος. Καλά κομμάτια άλλωστε υπάρχουν σε κάθε γλώσσα…

-Mε βάση ποια κριτήρια αποφασίζετε τι τραγούδια θα εντάξετε στο ρεπερτόριο σας;

Τα βασικά κριτήρια είναι τα κομμάτια να είναι γνωστά στα αυτιά του κόσμου και να μπορούν να τον κάνουν να διασκεδάσει. Το τελευταίο είναι πιο πολυσύνθετο και δεν αποδίδεται με μια απλή ερμηνεία. Προσπαθούμε να πετύχουμε δηλαδή, με την επιλογή των κομματιών, το να θυμάται ο κόσμος αυτό που άκουσε και είδε για τους σωστούς λόγους. Κρατάμε την ουσία που είναι η καλή μουσική και σεβόμαστε τον κόσμο που θα έρθει να πληρώσει για να μας δει. Ξέροντας ότι πάει σε ένα event που προσφέρει live – party είναι λογικό να περιμένει να ακούσει κομμάτια που τα γνωρίζει. Άλλωστε η επιλογή κομματιών είναι μέρος μιας πετυχημένης εμφάνισης. Εννοείται πως παίζει ρόλο και κατά πόσο αρέσει στον καθένας μας ένα κομμάτι, κάτι που φροντίζουμε να αποτυπώνεται στο “τελικό προϊόν”. Έτσι κι αλλιώς, δεν έχει νόημα να προσφέρεις κάτι με το οποίο δεν περνάς και εσύ καλά.


-Υπάρχουν κομμάτια που δε λείπουν ποτέ από τις εμφανίσεις σας;

Είναι αρκετά βασικά. Αν και κάθε πρόγραμμα έχει πάντα κάτι καινούριο, και συνήθως με το στοιχείο της έκπληξης, υπάρχουν αρκετά κομμάτια που είναι “στανταράκια”. Μερικά που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε είναι: Let Me Entertain You, Sex Bomb, La Vida Loca, Hot Stuff, Baila Morena, Uptown Funk…και πολλά ακόμα. Βέβαια η σειρά με την οποία εμφανίζονται σχεδόν ποτέ δεν είναι η ίδια, καθώς το πρόγραμμα έχει δυναμικό χαρακτήρα και προσαρμόζεται onthespot από τον μαέστρο μας τον Χρήστο.

-Οι διασκευές σας είναι τόσο ανεβαστικές που αμέσως σε καλούν να χορέψεις. Πώς είναι το κλίμα σε μια ζωντανή σας εμφάνιση; Ποια η σχέση σας με το κοινό;

Το κλίμα στα live είναι ο βασικός λόγος που μας έχει λείψει τόσο πολύ το να ανέβουμε και πάλι στη σκηνή. Είναι ένα πάρτι και, αν δεν έχουμε τις σκοτούρες μας, όλοι περνάμε καλά σε ένα ωραίο πάρτι. Ο κόσμος συμμετέχει πάρα πολύ και αυτό μας το μεταδίδει. Αυτόματα ανεβαίνει η ψυχολογία μας, περνάμε και εμείς αμέσως καλύτερα και όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα έναν κύκλο που μόνο αναβαθμίζει την εμπειρία. Έχουμε την τύχη να έχουμε μερικούς πολύ σταθερούς υποστηρικτές, τους οποίους εκτιμούμε πάρα πολύ και μας κάνουν να νιώθουμε πάντα μια ασφάλεια. Παρόλα αυτά, μετά από κάθε liveπροσπαθούμε, όσο αυτό είναι εφικτό, να ερχόμαστε σε επαφή με όσους περισσότερους μπορούμε, γνωστούς και μη. Οπότε ναι, θα λέγαμε ότι είμαστε κοντά με τον κόσμο.


-Σκέφτεστε να γράψετε και κάποιο δικό σας τραγούδι;

Φυσικά και το έχουμε σκεφτεί. Όλα θα γίνουν.

-Έχετε κλείσει εμφανίσεις για το καλοκαίρι;

Συζητάμε κάποια πράγματα. Θα γνωρίζετε όλοι σύντομα…

-Ποια θα είναι τα επόμενα μουσικά σας βήματα; Πού στοχεύετε;

Για την ώρα ετοιμάζουμε κάποια βίντεο που θα δείτε σύντομα και εννοείται κοιτάμε να ανέβουμε και πάλι επί σκηνής. Στόχος είναι να εδραιωθούμε ως μία από τις καλύτερες μπάντες πάνω στο κομμάτι που λέγεται live – party. Θα το επιδιώξουμε όσο καλύτερα μπορούμε.


-Κι ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας;

Συνεχίστε να επισκέπτεστε την Κουλτουρόσουπα, ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα και θα χαρούμε να σας δούμε και από κοντά.

Ευχαριστούμε!